JANDARMA’DAN BAYRAM ÖNCESİ SUÇLA MÜCADELE OPERASYONU

JANDARMA’DAN BAYRAM ÖNCESİ SUÇLA MÜCADELE OPERASYONU
Yayınlama: 02.06.2025
11
A+
A-

Düzce İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde suç ve suçlulukla mücadele kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kurban Bayramı öncesinde yoğunlaştırılan operasyonlarla hem halkın güvenliği hem de kamu düzeninin sağlanması hedeflendi.

Yapılan çalışmalar kapsamında;

Uyuşturucu ile Mücadele: 28 ve 29 Mayıs 2025 tarihlerinde Akçakoca ilçesine bağlı iki köyde gerçekleştirilen kontrollerde, izinsiz olarak ekildiği tespit edilen toplam 77 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Tarihi Eser Kaçakçılığına Darbe: 27 Mayıs 2025 tarihinde Merkez ilçeye bağlı Asar köyünde, izinsiz kazı yaptığı belirlenen 8 şüpheli suçüstü yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Operasyon, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kapsamında yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu gerçekleştirildi.

Silah Kaçakçılığı ve Ruhsatsız Silah Operasyonları: 27 Mayıs 2025’te Gölyaka ilçesinde durdurulan bir araçta yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 29 Mayıs 2025’te Düzce Merkez’de bulunan bir iş yerinde yapılan aramada ise büyük miktarda ruhsatsız silah ve silah parçası ele geçirildi:

  • 7 adet ruhsatsız tabanca
  • 7 adet ruhsatsız av tüfeği
  • 9 adet el yapımı tabanca gövdesi
  • 9 adet el yapımı tabanca namlusu
  • 107 adet tekli tüfek namlusu
  • 51 adet çiftli tüfek namlusu
  • 2 adet üçlü tüfek namlusu
  • 2 adet havalı tüfek namlusu
  • 3 adet tabanca şarjörü
  • 257 adet sürşarjlı test fişeği
  • 77 adet tabanca fişeği
  • 1 adet torna makinesi
  • 2 adet sanayi tipi matkap
  • 1 adet pulanya makinesi
  • 1 adet pim tezgahı

Düzce İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Düzce’mizin asayişi ve huzurunun devamlılığını sağlamak maksadıyla, vatandaşlarımızın da desteğiyle suç ve suçlularla mücadelede kararlılıkla devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.